FESTİVAL'İN MİSYONU
KKTC Korolar Festivali'nin ana amacı; festival kültürü ile Türkiye, Avrupa ve Dünya Koro Kültürlerini KKTC'de buluşturmayı hedeflemektir. Bunun yanında KKTC'nin bir dünya ülkesi olma yolunda ülkeye büyük katkılar getireceği düşünülmektedir.
FESTİVAL'İN ÜLKEMİZE GETİRECEĞİ KAZANIMLAR
- Toplumsal Sanat Kültürü Eğitimi
- Bir Dünya Ülkesi olma yolundaki kültürümüzü evrensel boyutlara taşımada önemli bir enerji sağlama ve adım atma
- Türk ve KKTC sanat paylaşımlarının eğitsel ve toplumsal yapıda daha büyük bir çerçevede paylaşımı
- Polifonik Koro Müziği'nin KKTC'de yaygınlaşmasını ve gelenekselleşmesini sağlama
- KKTC'nin uluslararası alanda turizm tanıtımının gerçekleştirilmesi ve buna yatırımın yapılması
- Ülkemizin üniversitelerinde gerçekleştirilen kaliteli eğitimin tanıtılması
- Ada kültürümüzü yakından tanıtma
- Müzik eğitimi kültürlerinin gelişmesine katkı sağlama
- Senfoni, opera ve çeşitli koro eğitimlerinin milli yapıda geliştirilmesi ve icra edilmesindeki kültürleşmenin sağlanması
- Ülkemizin ve şehirlerimizin değerleri ile örtüşen, tarihi ve doğal zenginliklerimiz ile uyumlu ve sanatın paylaşımcılığına yakışan bir ortamda festival katılımcılarına,halkımıza ve bu atmosferi yaşayan herkese sanatsal ve kültürel kazanımlar sağlama
- Farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen korolara tarihi zenginliklerimizi bire bir yaşayabilecekleri, ülkemizi çok daha derin bir şekilde koklayabilecekleri, gözleri ve gönüllerini bu zenginliklerle doldurabilecekleri ortamlar oluşturarak adamıza yönelik bir sevda yaratmak.
- Festival, örgün eğitimde çocuktan- genç yaşa kadar şarkı söyleme kültürü ve müzik eğitiminin eğitsel ve toplumsal alana yayılmasında etkin ve özendirici olacaktır.
- KKTC üniversitelerinde müzik eğitimi programlarının gelişmesi ve yaygınlaşması.
- KKTC'nin turizm potansiyeline nitelikli bir katkı ve turist kazanımı sağlamada da etkili olacaktır.
- Festival, turizm ve kültür anlamında KKTC'ne ekonomik bir katkı sağlayacaktır.
FESTİVAL TARİHİ VE YERİ
KKTC Uluslararası Korolar Festivali 9-14 Temmuz 2018 tarihleri arasında Gazimağusa'da Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüs ve tesislerinde,konserler ise Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleşecektir. http://ww1.emu.edu.tr/kongresarayi
FESTİVALİN KURALLARI
Katılımcı korolar festivalin genel olgularını kabul etmiş sayılırlar.
- Yetkilisi ve sorumlusu olan her türlü çoksesli korolar (Minik,Çocuk,Genç,Kadın,Erkek,Karma ve Proje Koroları ile Vokal Gruplar) festivale katılabilirler.
- Festivale katılan korolar yalnızca eşlikli/eşliksiz çoksesli eserler seslendirebileceklerdir.
- Koroların sahnede kalma süreleri en az 10 en fazla 20dakikadır. Bu süre içerisinde seslendirilecek eser sayısı koroların kapasite ve isteğine bağlıdır.Koroların süreye titizlikle uymaları ve süre aşımı yapmamaları katılımın önemli koşullarındandır.
- Koroların repertuvarları,evrensel ve ulusal çoksesli eserlerden oluşmalıdır.Ek olarak festivalimizde bir tane Çoksesli Kıbrıs Halk Türküsü seslendirilmesi zorunludur.Festival korolarına mail yolu ile seslendirecekleri eser iletilecektir.
- Korolar, piyano dışında kullanacakları enstrumanları kendileri temin edeceklerdir.
- Korolar,prova, sahne performansı ve sıralama için kendilerine bildirilen programa uymak zorundadırlar.
- Korolar,siyasi görüşleri simgeleyen bayrak,afiş,flama ve benzeri görsel malzeme kullanamaz,slogan atamaz,siyasi logo ve slogan basılı giysi kullanamazlar.
- Korolar,varsa kendi logo,isim veya okul flamalarını sahnede performans esnasında sergileyebilir.(Festival Komitesinin onayı ile)
- Tüm katılımcıların, festivalin ruhuna ve amaçlarına aykırı düşecek, diğer katılımcıları üzebilecek davranışlardan kaçınmaları gerekmekte, katılımcıların diğer koroları dinlemeleri ve festivaldeki diğer etkinliklere de katılmaları beklenmektedir.
- Festivalde hertürlü görüntü,ses ve fotoğraf çekimleri DAÜ Tv ve anlaşmalı ekipler tarafından yapılacaktır.Koroların ses,görüntü ve fotoğraf çekmelerine izin verilmeyecektir.
- Katılımcı korolar; korolara yönelik herhangi bir ayırım - öne çıkarılma ve buna benzer yapıda ayrıcalıkların kesinlikle olmayacağını kabul etmiş sayılırlar.
- Katılımcı korolar, belirlenen festival programı ve taslağı dışında herhangi bir istek ve taleplerde bulunamayacaklardır.
- Katılımcı korolar, başvuru sırasındaki beyan etmiş oldukları "koro grup sayıları" üzerinden işlem görecek ve planlamalar bunun üzerinden işleyecektir. Bunun dışındaki artırım vb. isteklerin kabul görmeyeceğini kabul etmiş sayılırlar.
- Katılımcı korolar,festival performansları dahilinde teknik destek ihtiyaçlarını festival süreci başlamadan önce mutlaka "koro rehberi" aracılığı ile talep etmeleri gerekmektedir.
- Katılımcı Koroları koristlerinin konaklama vb özel istekleri karşılanmayacağını festival koroları kabul etmiş sayılırlar.
- Festival komitesi gereklilik dahilinde festival programını ve şartları değiştirme hakkına sahiptir.
FESTİVALE BAŞVURU KOŞULLARI
- Festivale katılmak isteyen korolar,web sitesinde bulunan BAŞVURU FORMU'nu doldurarak korolarfestivali@emu.edu.tr e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Festivalde konaklama(6 gece),havalimanı transferleri,konaklama yerlerinden deniz tesislerine ve konser alanına belirlenen saatlerde transfer,
3 gün öğle ve akşam yemekleri ile festivale katılım ücreti 550 TL olup, katılımcı korolara verilecek hesap numarasına 7 taksit şeklinde ödeme yapılabilecektir. Festivale son başvuru tarihi
01 Mayıs 2018 tarihi olacaktır.(Geç başvuru yapan korolar için taksit sayısı daha az olacaktır.)
Not: Sabah kahvaltıları ekstra olup koroların talep etmesi halinde konaklama yapılan tesislerde verilecektir.
Taksitler aşağıdaki gibi olacaktır. Hesap numarası başvurudan sonra koro sorumlusuna gönderilecektir.
OCAK 80 TL
ŞUBAT 80 TL
MART 80 TL
NİSAN 80 TL
MAYIS 80 TL
HAZİRAN 80 TL
TEMMUZ 70 TL - Festival 1000 kişi ile sınırlı olup,başvuru sırasına göre korolar kabul edilecek, bu sayıyı aştığında festival komitesince değerlendirme yapılarak, katılamayan korolara bir sonraki festivalde öncelik tanınacaktır.
- Festivale katılması kabul edilen koroların festivale katılmaktan vaz geçmeleri durumunda festivale yatırdıkları ücretleri iade edilmeyecektir.
- Koroların başvuru formunda iletişim e-posta,telefon ve diğer iletişim bilgileri' nin doğru ve göncel olması önem arzetmektedir.
- Koroların KKTC'ne ulaşımları (uçak-gemi) kendileri tarafından karşılanacaktır.
- III.KKTC Uluslararası Korolar Festivali dahilinde düzenlenen tüm etkinliklerin her türlü telif hakkı Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne aittir. Festivalde kullanılan hiçbir materyal DAÜ'nün izni olmadan kullanılamaz.
FESTİVAL SANAT KURULU
- Ali HOCA KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi
- Mustafa KOFALI KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koordiatörü
- Oskay HOCA Besteci-Obua Sanatçısı ve LBO Orkestra Şefi
- Nihat AĞDAÇ KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konzertmeisteri
- Rana ULUÇAY Müzik Öğretmeni-Koro Şefi
- Neriman SOYKUNT Müzik Öğretmeni- Koro Şefi
FESTİVAL KOMİTESİ
- Prof.Memduh ÖZDEMİR DAÜ Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Programı Bölüm Başkanı
- Erkan DAĞLI Festival Direktörü
- Murat AKTUĞRALI DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü
- Alkor Ruhluel DAĞLI Festival Koordinatörü
- Serkan ÇANKAYA Festival Salon Konserleri Organizasyon
- Neriman SOYKUNT Festival Konaklama ve Ulaşım Sorumlusu
- Metin ÇETİNER Festival İletişim Sorumlusu
- Hakan KOPARANOĞLU Festival Direktör Yardımcısı
- Selvinaz ÖZKARACA Asistan
FESTİVAL KİTAPÇIĞI
- Festival kitapçığı için liste, bilgi(Word veya Excel formatında) ve fotoğrafların (yüksek çözünürlükte pdf. , jpg formatında ),başvuru sonrası gönderilmeye başlanması, son tarih olan 1 Mayıs 2018 tarihine kadar tüm bilgilerin,tek bir e-mail ekinde olmak kaydı ile korolarfestivali@emu.edu.tr adresine gönderlmesi gerekmektedir.
- Koronun biyografisi ve toplu fotoğrafı, (500 - 1000 karakter arası)
- Koro şefinin biyografisi ve fotoğrafı, (500 - 1000 karakter arası)
- Koro üyelerinin listesi,
- Repertuar listesi ve notaları,
- Koro veya bağlı olduğu kurumun logo ve varsa web site adresi