Skip Navigation LinksAbout-Us

Değerli Korolar ve Sanatseverler,

Festival olgumuzda sizlerle buluşma heyecanımızla OTHELLO'nun şehri MAĞUSA'dan merhaba.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Korolar Festivali'nin üçüncüsü ile yeniden biraraya geleceğimiz için çok heyecanlıyız.

Katılımcı korolarımızın paylaşımcı, müzikal ve yaratımcı performanslarını Kıbrıs kültüründe ağırlamak, koro müziğinin ve sanatsal gelişmişliklerine yeni heyecanlar katmak ve herşeyden önemlisi uluslararası olguda büyük bir paylaşımı ada kültürümüzden seslendirmek oldukça heyecan verici.

Festivalimizin ana teması insan, sevgi ve sanatın içsel duygularını korolar aracılığı ile, her duygu ve her can ile Türkiye ve Uluslararası milletlerle nice kuşaklarda paylaşmak olacaktır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan koro festivalimiz birçok kamu kurum ve özel kuruluşların katkıları ile desteklenmektedir.

9-14 Temmuz 2018 tarihlerinde Mağusa'da gerçekleştirilecek olan Korolar Festivali organize yapısı, müzik eğitimi ve koro müziği alanında etkin çalışmalar üreten öğrenciler tarafından oluşturulması ve bu olguların kuşaktan kuşağa aktarılması ile geleceğe dair çok önemli mesajlar vermektedir.

Nice festival kültürümüzde sizlerle buluşmak umudu ile..

Erkan DAĞLI
Festival Genel Direktörü