Yağmur Şimşek'ten Piyano Konseri

Yağmur Şimşek
12 Temmuz 2018, Perşembe, 20:00 ÖS - 20:30 ÖS

26 Kasım 1999'da İstanbul'da doğdu. İlk piyano derslerini Fahri Pekiner ve Şükriye Doğruol Mudul'dan aldı. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'ne Arş. Gör. Dr. Evren Büyükburçlu Erol'un öğrencisi olarak kabul edildi. 2007-2012 yıllarında TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Çocuk Korosu'nda korist ve solist olarak yer aldı. 2013'te Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Pierre Reach, Mauricio Vallina, Misha Dacic, Aldo Ragone ve Yury Martynov'un, 2014 yılında Salburg Mozarteum Yaz Akademisi'nde Arnulf von Arnim'in ustalık sınıfına katıldı.

Katıldığı Uluslararası Pera Piyano Yarışmaları'nda 2012 yılında 2.'lik, 2014 yılında Mansiyon Ödülü'ne layık görüldü. 2015 yılında İtalya'nın Roma kenti yakınlarındaki Arsoli'de düzenlenen 3. Pietro Iadeluca Piyano yarışmasında 2.'lik ödülü aldı. 2016 yılında katıldığı Uluslarası Pera Piyano Yarışması 15-18 yaş kategorisinde 2.'lik derecesine layık görüldü. 2016 Mayıs ayında KKTC'de düzenlenen 20. Bellapais Müzik Festivali kapsamında 'Adanın Rüyası' başlıklı genç yetenekler konserinde yer aldı. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında   Prof. Dr. Filiz Ali'nin kurduğu Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA) İdil Biret yönetiminde gerçekleştirilen ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı ve buradaki konserlerde yer aldı. 2012'den bu yana Hilary Demske, Johann Schmidt, Rauf Kasimov, Gülsin Onay ve Seher Tanrıyar ile çalışma fırsatı bulan Yağmur Şimşek, eğitimini halen MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü Lisans 1. sınıf öğrencisi olarak Arş. Gör. Dr. Evren Büyükburçlu Erol ile sürdürmektedir.