Halk Ezgileri Oda Orkestrası'nın Halk Ezgileri Konseri

Halk Ezgileri Oda Orkestrası
10 Temmuz 2018, Salı, 20:00 ÖS - 20:30 ÖS

Halk Ezgileri Oda Orkestrası

Halk Ezgileri Oda Orkestrası 2016 tarihinde, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, Türkiye'nin farklı yerlerindeki birçok üniversiteden katılım sağlayan öğretim elemanlarının kendi istekleri ve çabaları doğrultusunda kuruldu. Orkestra, özellikle Türkiye'nin müzikal değerlerini evrensel müzik anlayışı içerisinde sentezleyip kullanmayı, yöresel müziklerimizi geniş kitlelere duyurmayı, sevdirmeyi, yurt içinde ve dışında gerçekleşen festivallerde ülkemizi temsil ederek müziğimizi dünyaya tanıtmayı, yeni ve eskiyi tutarlı bir bütün olarak bir arada sunmayı amaçlamaktadır. Orkestra bu amaç çerçevesinde, 2017 yılında Polonya – Poznan'da "13th International Festival Universitas Cantat 2017" ve Kalisz şehrinde yapılan "IV Kaliski Festiwal Chóralny" festivallerinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Orkestra ayrıca, yapılan etkinliklerle müzik eğitimine katkı sağlamayı hedeflemiş, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile aynı sahnede beraber performans sergileyerek birlikte iş yapabilme ve bilgi alışverişinde bulunabilmelerini amaçlamıştır. Orkestra, bu özelliği ile birçok öğrencinin oda müziği eğitimi yaşantılarına doğrudan katkı sağlamayı görev edinmiştir. Halk Ezgileri Oda Orkestrası hedefleri doğrultusunda önemli bir misyonu yerine getirmeye özen göstermekte, mezun olan öğrencilerinin yerine her yıl yenilenen öğrenci kadrosuyla müzik yaşantısını devam ettirmeyi planlamaktadır.