Burak Sağırkaya'dan "Müzik Salatası" Atölye Çalışması

• Hareket,
  • Ritm,
  • Müzikli Drama
Atölye Çalışması İki gün saat 10:00 - 12:00 arasında yapılacaktır.

Burak Sağırkaya kimdir?

1983’de iskenderun’da doğdu. Piyanoya ve teori çalışmalarını 1998 yılında Şef Yarbay Bilgin Bayrak ile başladı. Şan eğitimini Prof. Mustafa Yurdakul ile devam ettirdi. Eğitimine Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat dalında sürdürdü. Aynı dönem Rus Devlet Sanatçısı Nikolay Dumsev ile şan eğitimine başladı. 2007 yılında konservatuvar piyano bölümü birincisi olarak mezun oldu. Aynı yıl Ispartta Süleyman Demirel Üniversitesin Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde öğrt. Elm. olarak görev yaptı. 2008 yılında Afyonkarahisar Devlet Konservatuvarının açmış olduğu yüksek lisans sınavını kazanarak çalışmalarını prof. Dr. A. Bülent Alaner danışmanlığında devam etti. 2010 yılında Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğr. Elm. olarak görevini sürdürdü.

Üniversite eğitiminden bu yana birçok konser etkinliğinde solist ve eşlikçi olarak görev aldı. Aynı zamanda koro şefliği yapan Sağırkaya'nın koro eserleri çeşitli çocuk koroları tarafından seslendirildi. Sınıf müzik eğitimi ve Orff-Schulkwerk Yaklaşımına dair uluslararası pek çok eğitime katıldı. Müzik terapi üzerine araştırmalar yapan Sağırkaya bu alanda uluslararası eğitimlere katılmıştır.

Akademik alanda makale ve bildirileri yayınlanmış olan Sağırkaya halen Afyonkarahisar ili, özel bir eğitim kurumunun müzik öğretmeni olarak çalışmaktadır. Doktora eğitimine Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Eğitimi Bölümünde devam etmektedir.