"Benimle Oynar Mısın" Çocuk Korosu Atölyesi

• Ses ve Hareket
  • Bedenin Sesi

Ayhan Öztürk Özgeçmiş:

Ayhan ÖZTÜRK 1980 yılında Haskovo'da (Bulgaristan) doğdu. Müzik eğitimine 6 yaşında Prof.İvan RAİCHEV'den akordeon dersleri alarak başladı. 1989 yılında ailesiyle Türkiye'ye göç etti. Müzik eğitimine 1995 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ninde devam etti. 2000 yılında Marmara Ünivesitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü ve 2005 yılında da aynı üniversitenin yüksek lisans programını kazandı. Bu zaman zarfında İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen beste yarışmalarında dereceler elde etti. Okul içi ve okul dışı konserlerde koro şefi- besteci olarak görev aldı. Başta koro için olmak üzere, çeşitli eserler yazdı ve çok seslendirdi. Eserlerinin bir kısmı İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi Koro ve Orkestrası, Marmara Üniversitesi Çok Sesli Koro ve Orkestrası ve TRT Çocuk Korosu tarafından, bir kısmı da yurt içi ve yurt dışında çeşitli konserlerde ve yarışmalarda yerli müzik topluluklarınca seslendirildi. 2008 yılında Prof. Dr Yücel Elmas danışmanlığında 'Okul Öncesi Kurumlarda Uygulanan Müzik Eğitiminin Öğretmen Görüşlerine Dayalı Olarak Değerlendirilmesi' konulu yüksek lisans tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılında Erhan Öztürk ile birlikte hazırladıkları çocuklar için 'Şarkılarla Gitar Öğreniyorum' adlı kitabı yayınladı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde ve çesitli egitim kurumlarında danışman – egitimci olarak dersler verdi. Bu güne kadar İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Adana, İskenderun, İzmir, Salihli ve Çorlu'da Müzik – Hareket seminerleri verdi. Temmuz 2016 'da Makedonya - Üsküp 'te Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesine kabul edilerek atölye çalışması gerçekleştirdi. 2017 yılında Montessori'de Müzik Eğitimi üzerine incelemeler yaparak Uygulamalarla Montessori ile Müzik Eğitimi Seminerleri vermeye başladı. Temuz 201'de Uluslararası 3. İpekyolu Müzik Konferansı bünyesinde yapılan ''Kıbrıs'' konulu çocuk şarkıları yarışmasında Kıbrıs'lı şair Şirin Zaferyıldızı'nın sözlerini yazdığı ''Cennettir Kıbrıs'ım'' şarkısı ile 2. aldı.