Str8Voices Gurubu, DAÜ Rektörü'nü Ziyaret Etti

Str8Voices Gurubu, DAÜ Rektörü
Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2014, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “KKTC Uluslararası Korolar Festivali” kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Almanya’nın Hannover kentinden gelerek festivalin Gala Konseri’ne katılan dünyaca ünlü çoksesli korosu Str8Voices grubu DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret etti.

Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren grup üyeleri festival süresince herkesin çok ilgili ve özverili olduğunu dile getirdi. DAÜ ailesinden çok memnun olduklarını söyleyen grup üyeleri, konserin gerçekleştirildiği Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın görkeminden oldukça etkilendiklerinin de altını çizdi. 12 Temmuz 2014 gecesi verdikleri konser sonrasında da adayı gezme fırsatı bulduklarını belirterek KKTC’ye hayran kaldıklarını da vurguladılar.

Hannover Üniversitesi Erasmus koordinatörü olan gurup üyelesi Alexender Schores, ziyaret sırasında Prof. Dr. Öztoprak ile üniversiteler arası işbirliği ve Erasmus programı hakkında bilgiler aldı. Prof. Dr. Öztoprak ziyarette grup üyelerine DAÜ hakkında bilgiler vererek DAÜ’nün sahip olduğu akreditasyonlar hakkında geniş bilgiler verdi.