Koroları Isıtan Egzersizler

Atölye Konuları:

-Bedensel&Zihinsel Isınma

-Piyano Eşlikli Çoksesli Vokal Isınma

Dr. Zeynep Yadigaroğlu kimdir?

2000 yılında birincilikle kazandığı İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nda öğrenciyken ilk oda korosunu kurdu, çok sayıda konser gerçekleştirdi. 2004 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu, aynı yıl yüksek lisans programına başlayarak 2005 yılında araştırma görevlisi olarak atandı.

2006 Yılı'nda doktora programına başladı. 2008'de öğretim elemanı değişim programından faydalanarak Almanya'da Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannhneim'da doktora ders dönemini tamamladı. Profesyonel anlamda koro eğitimi&yönetimi çalışmalarına, merhum koro şefi Prof.Bülent Birol'un asistanlığında başladı, Ankara DOB sanatçısı Hülya Kazan'dan uzun bir dönem mesleki gelişim dersleri aldı. "Koro Eğitiminde Yapılandırmacı Yaklaşımın Tutum, Özyeterlik Algısı ve Akademik Başarıya Etkisi başlıklı teziyle doktora programından mezun oldu. 2013 yılında Aksaray Üniversitesi'ne kurucu öğretim üyesi/anabilim dalı başkanı olarak atandı.

2014 yılında YÖK'ten kazandığı post-doc bursuyla, Amerika Birleşik Devletleri Tennessee State Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmalarını gerçekleştirdi. Bu süreçte Çoksesli Türk Müziği ile ilgili tanıtımlar gerçekleştirerek, bu kapsamda konferans ve konserler verdi.

Mesleki gelişimi için ülke içinde ve dışında çok sayıda koro şefliği ustalık sınıfına ve koro çalıştayına aktif olarak katıldı. Koroda Isınma (Warm-up)  konusu üzerine yazılı/görsel kaynaklar edindi. Müzik eğitimi alanında yayımlanmış ulusal/ uluslararası çalışmaları bulunmaktadır.

Son olarak J. Haydn'ın gösterişli oratoryosu Yaratılış'ın  (The Creation) korist seçmelerini Türkiye'den "alto korist" olarak kazanarak Amerika'da Grammy ödüllü orkestra şefi John Nelson şefliğinde Cleveland Senfoni Orkestrası'yla canlı kayıt gerçekleştirdi. Bu kayıt 2015'te DVD olarak basılıp yayımlanmıştır.

Halen Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmekte olup; Koro, Piyano, Bireysel Ses Eğitimi, Müzik Tarihi ve Müzik Kültürü dersleri vermektedir.